BOCHOLT, VERRASSEND IN LIMBURG!

Bocholt in beeld:

 


In het uiterste noorden van de provincie Limburg, grenzend aan Nederland, verborgen in het groen: daar vind je de gemeente Bocholt. In deze prachtige omgeving waar de mensen vriendelijk en hartelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis.
De bewegwijzerde fiets-, wandel- en ruiterroutes geven je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met Bocholt en zijn kerkdorpen. Ze maken Bocholt tot een paradijs voor fietsers, wandelaars en ruiters. Ook wordt u de gelegenheid geboden om een hippe Vespa te huren, en zo Bocholt op een aparte manier te verkennen via de prachtige Bocholter-route.
Wie Bocholt zegt, denkt meteen aan Bocholter bier. De plaatselijke brouwerij Martens heeft dan ook sinds 1758 haar stempel op de gemeente gedrukt. Hier maakt men het typische “sezoensbier”. Bier dat tijdens de winter gebrouwd wordt, om ’s zomers gedronken te worden. Tegenover de brouwerij vind je het grootste brouwerijmuseum van Europa. In dit 4000 m² grote museum bracht brouwer Jan Martens meer dan 700 oude brouwerijtoestellen samen.

De Bocholtenaren worden ook wel ‘de torenkruiers’ genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan de verplaatsing van de toren van de St.-Laurentius kerk in 1910. Omdat de kerk te klein werd voor het groeiend aantal inwoners verplaatste men de toren 9,4 m. Bocholt haalde met deze unieke prestatie de wereldpers. Wil je meer te weten komen over dit huzarenstukje, over de rol van de toenmalige burgemeester, pastoor en brouwer, breng dan een bezoekje aan ons torenverplaatsingsmuseum.

Wie een bezoek brengt aan Bocholt vindt zeker een geschikte overnachtingsplaats. Naast 1 hotel heeft Bocholt een moderne camping, 8 vakantiehoeves, 3 B&B's, 7 bivakhoeves en 6 terreinen voor tentenkampen. Er is ook een passantenhaven voor pleziervaartuigen aan de Zuid-Willemsvaart en er zijn twee grote recreatiecentra.
Als je naar Bocholt komt, mag je zeker niet vergeten een bezoek te brengen aan de 2 wandelgebieden: ‘Lozerheide’ is een uniek natuurgebied dat gevestigd is in de vroegere wateringen tussen de Zuid-Willemsvaart en het kanaal Bocholt-Herentals. ‘Kempenbroek’ is een eigenzinnig landschap dat zich niet stoort aan grenzen en uit meerdere aan elkaar grenzende delen bestaat, het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 40 ha en bestrijkt verschillende gemeentes. Het gebied is ecologisch belangrijk daar er veel bedreigde dierensoorten voorkomen en het een broedplaats is voor zeldzame vogelsoorten. Haar fauna en flora zullen u zeker bekoren, en de ideale plaats om te onthaasten!


Tot ziens … in Bocholt!